СЕМІНАР ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ, ЩОДО ПИТАНЬ АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ.

24 квітня 2024 року методистом коледжу Романом ГАВРИЛЕНКО для здобувачів освіти ВСП «Фаховий коледж інженерії, управління та землевпорядкування Національного авіаційного університету» було проведено семінар щодо питань Академічної доброчесності в навчальному процесі.

Сьогодні, завдяки інформаційним технологіям, ми маємо можливість отримати будь-яку інформацію, яка нас цікавить – для дослідження, статті, курсової чи дипломного проекту. 

Вільний доступ до різносторонньої інформації на електронних ресурсах: навчальних сайтах, в електронних бібліотеках, сайтах установ та організацій, періодичних виданнях – зумовлює з одного боку можливості для дослідження, з іншого ризики в якості такої інформації.

У такому хаосі інформаційних матеріалів легко загубитися, але важливо не втратити свою честь, сумління, порядність та інші етичні якості, які мають бути притаманні сучасним фахівцям, науковцям, учасникам освітнього процесу.

  1. Як зберегти свою ідентичність? Чи впевнені ви в якості отриманої інформації?
  2. Як користуватися джерелами, щоб не порушувати правил авторського права?
  3. Як у своїх статтях, дипломних проектах та курсових використовувати джерела із достовірною інформацією?
  4. Як бути впевненому, що зміст, приведений у праці автора, належить саме йому, а не запозичений без посилання на справжнього автора?

Ці та інші питання, що стосуються Академічної доброчесності було обговорено під час зустрічі. Студенти активно задавали питання та висловлювали свої думки щодо даного питання.

Слайд1
Слайд2
Слайд3
Слайд4
Слайд5
Слайд6
Слайд7
Слайд8
Слайд9
Слайд10
Слайд11
Слайд12
Слайд13
Слайд14
Слайд15
Слайд16
Слайд17
Слайд18
Слайд19
Слайд20
Слайд21
Слайд22
Слайд23
Слайд24
Слайд25
Слайд26
Слайд27
Слайд28
Слайд29
Слайд30
previous arrow
next arrow